dimecres, 17 d’octubre de 2012

Magdalenes amb crema de cacao


No son cupcakes, però no tenen res que envejar  a eixos pastelets americans tan de moda.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 175gr de sucre
  • 80dl de llet
  • 160dl d'oli de girasol
  • 210gr de farina
  • 1 paper de gasificant
  • Pessiget de sal, canella al gust, i ratlladura de llima
Com fer-ho:
(Amb thermomix): Blanquegem els ous amb el sucre( papellona 5min-37ºC-vel3). Despres 5 minuts més sense temperatura. Llevem la papellona i afegim la llet, l'oli i ho integrem tot uns minuts. Posem ara la farina, els paperets de gasificant i la llima ratllada. Ho mesclem i ARA VE EL REALMENT IMPORTANT PER A QUE IXQUEN UNES MAGDALENES COM CAL.
  • Que la massa repose en la nevera al menys 1 hora
  • Clavar les càpsules de paper dins d'altres d'alumini o silicona per a que munten
  • Que el forn estiga preescalfat ben fort (200ºC)
Les posem al forn a 170ºC uns 20 minuts (depén de cada forn) sols en foc baix no per dallt, per a facilitar el que munten.

(Manera tradicional): Posem els ous i el sucre (i la canella) en la batedora i batím fins que la massa augmente el volum.Després aboquem la llet i batem. Posem l'oli i batem. Per últim afegim la farina, els paprets de gasificant i la llima rallatda. Batem uns minuts i a la nevera.

            Quan traem la massa, després d'un hora, aboquem un poc en el motle, posem una culleradeta de nutella, i tornem a posar un poc de massa. Damunt podem posar un polsim de sucre per ferla costra daurada característica de les madalenes.
              Com sempre podeu fer variants de la recepta: posar chips de xocolate, ametla filetejada, i si sou estupendisims podeu fer un cupcake, cosa que jo encara no m'he decidit.

1 comentari: