diumenge, 21 d’octubre de 2012

Coquetes de la iaia Maruja



Son les coquetes fregides, típiques d'Alcoi, sols que en ma casa tenen nom propi: el de ma mare. Les van batejar així els meus fills per qué era un dinar especial quan les feia. Ara em toca fer-les a mi i he considerat que és una bona recepta per inagurar la secció: "receptes que no s'han de perdre".


Ingredients:
  • 125dl de llet tébia
  • 50dl d'oli de girasol
  • 15gr de llevat fresc
  • 250gr de farina
Com fer-ho:
-Barrejar  la llet tébia , el llevat i l'oli
-Afegir la farina i pastar fins que no s'apegue a les mans
-Deixar la pasta reposar tapadeta fins que doble el volum
-Fer boletes i aplanar-les ben finetes
-Fregir-les en oli molt calent

Es poden menjar combinades amb el que vulgues. A nosaltres ens agrada amb formatge blanquet i fumats ( salmo, bacallar, muixama......) però la última sempre amb mel de romer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada