dijous, 21 de març del 2013

Bunyols de carabassa

 Ja ho sé....soc conscient.....ho sento......He de publicar les receptes temàtiques (tema: San Josep) abans de que vinga el "evento" en qüestió, per a que, el que vullga, faça les receptes.....però no ha pogut ser així. No passa res, ho podeu fer quan vullgeu i celebrar San Josep quan ens vinga be, ja que NOSALTRES som els que fem festa....( Sols dir que les bunyoleres tenen molts molts anys i son herència de les meues iaies)

La carabassa és de Ramona , d'Ibi (Gràcies Ramona!!!). Un regal, del que queda constancia que he fet un bon ús i continuaré fent-ne fins que s'acabe...Be, anem per feina i ja està be de xarrar........

Ingredients:
  • 500gr de carabassa bullida 
  • 500gr de farina
  • 2 ous
  • 25 gr de llevat fresc
  • 500 gr de llet o aigua de bullir la carabassa
  • Un pesiget de sal
  • Oli de girasol per a fregir els bunyols
Com fer-ho;
-Barrejar la carabassa bullida amb els ous i quan estigen integrats afegir la farina.
-Desfer el llevat amb la llet tèbia o l'aigua de la carabassa.
-Afegir-ho a la massa i deixar-la reposar un ratet,( de 15 a 30 minuts )
-Mentre, tenim una cassola amb una quantitat considerable d'oli al  foc per a que s'escalfe
-Hem de posar les bunyoleres dins de l'oli en gelat
-Quan ja està tot llest ja podem començar a posar la massa en les bunyoleres i fregir-los
-Indispensable fer un bon xocolate o sucre amb canyella per acompanyar-los....

7 comentaris:

  1. No et preocupes que per a Pasqua també estan molt bons!! jo mai els he fet amb ous. Quan tinga carabasses provaré la teua recepta! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Açí, en Alcoi, encara que no fem falles, és típic fer la bunyolada de San Josep el dia 18 de Març, i no tant fer-los en Quaresma. Així i tot qualsevol moment és bo per celebrar qualsevol cosa....

      Elimina
  2. oh! Molt originals, aquests bunyols, intentarem fer-los. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si els proves de segur que t'agradaran. La carabassa els fa molt tendres i diría que son els únics que al dia següent encara estan bons....

      Elimina
  3. Doncs si que és casualitat això dels bunyols!
    Els teus fan molt bona pinta, haig d'animar-me a fer-los amb carabassa, que també m'agrada molt.
    I el suggeriment de menjar-los amb xocolata...
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més que un sugeriment, diría que és una obligació (com a bona xoco-adicta). És un plaer sols superat per la companyia en la que te'ls menjes. Provau, provau......

      Elimina
  4. Si que fan molt bona pinta aquest bunyols!!!! si que són originals si

    ResponElimina