dimecres, 2 d’octubre de 2013

Rollets amb farina de garrofa

La garrofa no gaudeix de massa bon prestigi, ja que està relacionada amb l'alimentació d'animals i com aliment succedàni propi d'èpoques de fam i misèria. Crec que no m'equivoque si dic que tots tením un iaio o iaia que ens parlaven de les garrofes en temps de guerra i postguerra. Per eixes dates es va fer servir per fer xocolate i gelats de més baixa qualitat.
                                                      Anem a tornar-li a la garrofa el lloc que es mereix......!!!!!!
               
               És un excel.lent substitut del cacau en pols. No porta cafeína ni àcid oxàlic (substància que actua com a lladre de minerals i impedeix l'absorció intestinal del ferro i calci ). Té molta fibra i vitamines A B i D. A més a més  sols té un 2% de greixos front al 23% del cacau pur, un 40-50% de sucres naturals (fructosa, glucosa, sacarosa, i maltosa ) i un 11%  de proteínes. La farina s'aconsegueix de les garrofes seques , que es trenquen i es posen al forn a 150ºC un hora. Les deixem gelar i les fem farina amb la Tmx o una picadora. La tamisem i ja està. Este procés, en el meu cas, el fem entre tres companyes de feina: Marisa és la que té el garrofer i ens proporciona les garrofes, Mª Angeles (que també fa pa de garrofa)  les trenca i les torra i jo m'encarregue de moldre-les. Com veieu som un equip multidisciplinar....;) ;) ;) ;)



Per a la primera recepta he triat uns rollets que semblen uns d'eixos de bolleria industrial que sense cap dubte tots hem tastat i de segur que ens agraden......

Ingredients:
  • 3 ous
  • 100gr de sucre
  • 35gr de farina de garrofa
  • 30gr de farina de panís
Per al farcit:
  • 100gr de nata per muntar
  • 80gr de llet condensada


Com fer-ho:
-Separem els rovells de les clares que muntarem a punt de neu
-Barrejem els altres ingredients (sucre i farines) i  incorporarem  les clares poc a poc .
-Ho posarem al forn i farem una planxa de bescuit per a un braç de gitano (15 minuts a 180ºC )
-La traem del forn i la enrollem en un paper de forn o vegetal i la deixem refredar
-Mentres preparem la crema de llet amb la nata i la llet condensada barrejades
-Desenrotllem el bescuit i posem la crema. Tornem a enrotllar-lo i ho deixem a la nevera una estona.
-Després ho tallem a rodanxetes..........
 I com he dit, la garrofa és un substitut del xocolate, però jo no he pogut vençer la tentació de fer una xicoteta cobertura de xocolate del de deveres amb 100gr de nata i 100grs de xoco.
Un mosset super bo.....ja en direu !!!!!!!



5 comentaris:

  1. oh que bons, no? Sempre que he tastat la farina de garrofa m'ha encantat! Reconec que no he provat mai de cuinar-la a casa. És un llegum, oi? Petons!

    ResponElimina
  2. Si, és un llegum. I en botigues especialitzades venen la farina ja feta.

    ResponElimina
  3. es la mejor coca que he probado ....con diferencia ..ENHORABUENA UN BESITO MUY GRANDE.

    ResponElimina
  4. Hola Colometa. Quan fas la farina, treus la llavor de dins la garrofa una vegada l'has torrada?
    Si és així, que així ho faig jo, saps donar-li algún us a aquestes llavors?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, jo no trac la llavor. Jo triture la garrofa i com que la llavor és tan dura i no es fa pols , tamise la farina i ja està

      Elimina