dilluns, 26 de novembre de 2012

tarta de carabassa i nous





Si vos agrada la carabassa, aquesta és la vostra tarta És un mosset molt delicat per acompanyar un cafenet. Després de probar diversses variants esta és la que més m'agrada. Es pot fer amb una base de galletes i mantega com les de sempre, però he decidit prescindir d'ella per fer-la un poc més lleugera.


Ingredients:
  • 500gr de carabassa torrada al forn o al microones
  • 5 ous
  • 250gr de sucre (que variarà depenent de si la carabassa està dolça o no)
  • 400ml de llet evaporada
  • Nous per decorar
  • Sucre per caramelitzar les nous
Com fer-ho:
-Torres la carabassa al forn o al microones (la talles a trossets xicotets i la cous a tandes de 10 minuts fins que estiga ben blaneta i la deixes gelar)
-Tritures amb la batedora la carabassa, els ous, el sucre i la llet.
-Ho aboques dins d'un motle i ho posses al forn a 180ºC uns 45 minuts ( punxes amb un escuradents per saber si està cuïta o cal un poc més de temps)
-Per caramelitzar les nous posses en un caçet 2 cullerades de sucre i 2 d'aigua. Afiges les nous i ho remenes amb una cullera de fusta fins que s'acabe l'aigua.
- Quan ja estiga la tarta feta, posses les nous per damunt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada