És un plat molt típic de L'Alcoià i el comtat. En totes les celebracions importants hi ha un plat de pericana i més ara que s'acosta el Nadal. És pot fer de varies maneres, però aço va a preferències del consumidor. Este plat t'agrada molt o no t'agrada gens, no té terme mig.
Ingredients:
- Bajoca roja seca
- Capellà o bacallar ( sense sal)
- All sec
- Oli d'oliva
-Torres el capellà ( a la flama o en una torradora)
-Friges els alls triturats o llaminats amb abundant oli d'oliva i els traus de la paella
-Friges les bajoques amb eixe oli i les deixes damunt de paper de cuina per a que absorbeixin l'exés l'oli
-Ara és el moment de trencar la bajoca a trossets xicotets i el capellà també. Ho barreges amb els alls i li poses oli d'oliva cru generosament.
També es pot fer escaldada posant un poquet d'aigua al final del procediment i esperar que arranque el bull uns segons.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada