dimarts, 11 de desembre de 2012

Tronc de Nadal


De segur que hi han varies receptes per a  fer un tronc de Nadal, però jo he fet la que he menjat sempre per aquestes dates.El farcit de dins també pot variar segons les preferències de cadascun, i jo l'he fet del que més m'agrada: fruita escarxada.
Ingredients:
  • 250gr de moniato torrat
  • 125gr d'ametló amb pell
  • 125gr de sucre glass
  • fruita escarxada
  • xocolata de cobertura
  • un rovell d'ou, 2 cullerades de sucre glass, i 2 cullerades d'ametló blanc per a decorar les branques
  • Figuretes de sucre per donar-li més realisme al tronc
Com fer-ho:
-Fer una massa amb el moniato triturat, l'ametló i el sucre
-Extendre eixa massa damunt d'un pany humit o paper vegetal humit, donant-li forma rectangular.
-Ara posarem una fila de fruita escarxada i l'enrotllarem amb l'ajuda del pany com si fora un braç de gitano i tornarem a posar més fruita  i aixi succesivament fins que acabem el roll.
-Li donarem forma a les branquetes amb un poc de massa
-El cobrirem amb el xocolate
-Farem una massa amb el rovell, el sucre glass i l'ametló fins que quedi espesset i pintarem les branques i el cap i la cua del tronc.
-Possarem les figuretes de sucre, i ja tenim el tronc de Nadal

1 comentari:

  1. Ja ring ganes de mentjarne, tan sola falten 6 mesos a mi m agrada mes amb TORRO,

    ResponElimina