divendres, 28 de desembre del 2012

Mantecats

Un altre dolç típic del Nadal Alcoià: els Mantecats. Un mosset bó que al llarg del any també s'aprecía, però ara és el que toca. (Després del temps de Nadal s'encontrarem en la via verda o ruta del colesterol.........però aixó ja vindrà )

Ingredients:
  • 250gr de farina
  • 200gr de sucre
  • 250gr de sagí
  • 200gr d'ametló amb pell
  • 3 rovells
  • 1 llima ratllada
  • sucre i canella per a posar per damunt
Com fer-ho:
-Tenim el sagí a temperatura ambient fins que es pugi pastar. Afegim la farina i el sucre, pastant-ho fins que l'escalfor de la nostra ma fonga la mantega. Posem l'ametló, els rovells i la llima ratllada. Continuem pastant fins que tingam una massa llisa. Donem forma redoneta i un poquet aplastadeta i ho mullem per clara d'ou i la barreja de canella i sucre. Els posem en una llauna de forn (prou separadets ) i els clavem al forn preescalfat a 180ºC uns 20 minuts o fins que estiguen daurats

1 comentari: