diumenge, 3 de març de 2013

Sopa de ceba



És un plat de cullera, dels antics i no per aixó menys recomanable sinó tot el contrari. En temps de fret, quan t'abellis un plat calentet, aquest és sencill i bo. He fotografiat el plat sense rés per a que es veja en tot el seu esplendor. És de fa molts anys i pertanyía a una persona important en la meva família: Teresa.

Ingredients:
  • 1 ceba xicoteta per persona
  • 2 dents d'all
  • caldo de verdures o de pollastre
  • 1 ou per persona
  • Rosquetes de pa acabat de torrat
Com fer-ho:
-Talles la ceba a trossets xicotets i la sofriges en un perol amb oli d'oliva, juntament amb els alls.
-Quan ja estiga tot ben sofregit traus els alls i els xafes amb una forqueta. Torna-los a possar dins del perol i afiges el caldo deixant que bullgi una estona.
-Mentre torra el pa al forn o amb una torradora i deixa-les dins del plat
-Trenca els ous i posa'ls dins del caldo per fer-los escalfats (el temps que consideris segons vos agraden més fets o menys)
-I quan ja estiguen ho escudelles damunt del pa torrat i serveixes calentet.

1 comentari:

  1. Una recepta senzilla i s'èxit assegurat, boníssima.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina