Ingredients: ( la quantitat que tu creges per persona )
- Cigrons
- Bledes
- Arrós
- Ametles
- Pa torrat
- Bajoca picada
- Oli d'oliva
-Poses els cigrons a remulla el dia d'abans
-Quan ja estan hidratats els poses dins de l'aigua bullint fins que estiguen tous ( és el procés més laborios que pots fer més curt en l'olla de pito o exprés )
-Afiges les bledes
-Mentre fas la picada: friges les ametles amb cura de que no es creme l'oli, i afiges la bajoca picada ja fora del foc. Ho poses dins d'un morter amb el pa torrat i ho piques. Aboques el resultat juntament amb el oli al perol.
-Quan tot açó haja bullit un quart d'hora aproximadament afiges dos grapaets d'arrós. Poses la sal al gust i quan l'arrós estiga al punt, ja pots escudellar. ( la quantitat de arrós és aleatòria però ha d'haver més quantitat de cigrons i bledes.)
Què es la bajoca picada, es la mongeta tendra o pebrera? Li estava donant voltes i he pensat que per a vosaltres les bajoques son les pebreres no? Marta
ResponEliminaLa bajoca picada és el "pimentón". Si que és deveres que per açí la bajoca té molts significats diferents i és un poc liós...
ResponElimina