divendres, 15 de març de 2013

Calaveres amb bufanda

Només amb el nom ja en tenim prou. És un plat on la base principal son els  cigrons ( les calaveres ) i  bledes ( les bufandes ). També porta arrós i una picada d'ametles fregides, pa torrat i bajoca picada. Un plat d'hivern que "no s'ha de perdre"........Tal volta l'hem de recuperar ara en temps de crisi per lo saludable i económic. I es que els nostres avis eren molt sabuts !!!!

Ingredients: ( la quantitat que tu creges per persona )
  • Cigrons
  • Bledes
  • Arrós
  • Ametles
  • Pa torrat
  • Bajoca picada
  • Oli d'oliva
Com fer-ho:
-Poses els cigrons a remulla el dia d'abans
-Quan ja estan hidratats els poses dins de l'aigua bullint fins que estiguen tous ( és el procés més laborios que pots fer més curt en l'olla de pito o exprés )
-Afiges les bledes
-Mentre fas la picada: friges les ametles amb cura de que no es creme l'oli, i afiges la bajoca picada ja fora del foc. Ho poses dins d'un morter amb el pa torrat i ho piques. Aboques el resultat juntament amb el oli al perol.
-Quan tot açó haja bullit un quart d'hora aproximadament afiges dos grapaets d'arrós. Poses la sal al gust i quan l'arrós estiga al punt, ja pots escudellar. ( la quantitat de arrós és aleatòria però ha d'haver més quantitat de cigrons i bledes.)

2 comentaris:

  1. Què es la bajoca picada, es la mongeta tendra o pebrera? Li estava donant voltes i he pensat que per a vosaltres les bajoques son les pebreres no? Marta

    ResponElimina
  2. La bajoca picada és el "pimentón". Si que és deveres que per açí la bajoca té molts significats diferents i és un poc liós...

    ResponElimina