Ingredients: (per a 4 persones. La quantitat de carn depen de si vos agrada més o menys)
- 250gr de fesols (xicotets, de Villena)
- Coraeta ( melsa, pulmó i cor de cerdo)
- Costelletes de cerdo
- Butifarra de carn o de ceba
- Penques
-Recorda posar els fesols arremulla el dia d'abans.
-Poses els fesols dins del perol amb aigua i esperes que arranque el bull.Passat un quart d'hora els coles i canvies l'aigua.Repeteixes el procés un altra vegada, és el que es denomina "trencar el bull" moment molt important en l'olleta.
-Quan ja has canviat l'aigua 2 vegades, ja pots posar la carn i esperar que bullga i ho poses a foc minim i ho deixes 2 hores.
-Les penques les bulls apart uns 20 minuts aproximadament i tires l'aigua. Les incorpores a l'olla després de la carn.
-Opcionalment pots afegir un grapaet d'arrós i quan estiga bo, ja pots escudellar.
Sembla lleugera però, vistos els ingredients, és contundent aquesta sopa-potage! Ideal per a fer passar el fred!! petons
ResponEliminaNo és gens lleuger aquest plat.És fa a l'hivern i com a plat únic. Li falta un altre ingredient, que els meus alcoians hauran trobat a faltar....!la pilota de panís!!!!! Una massa a base de farina de panís, cansalada (bullida en l'olla), caldo de la mateixa olla i un poc de bajoca picada. Li se dona forma redoneta i a coure dins de l'olla. No recomanat per a dietes hipocalòriques......
ResponElimina