dimecres, 13 de març de 2013

Olleta alcoiana

Menjar típic alcoià que ara en estes dates recobra si cap, més protagonisme. S'acosten les festes i "la nit de l'olla" ja la tením ahí...Jo crec que si em presentara al concurs..... guanyaba !!!!! Aixó si, he de dir que és la PRIMERA volta que la faig. I és que la necesitat fa fer (com diuen els majors), abans la feia ma mare i ara l'he de fer jo....Gràcies mama per tirar-me una maneta, estava ben bona....

Ingredients: (per a 4 persones. La quantitat de carn depen de si vos agrada més o menys)
  • 250gr de fesols (xicotets, de Villena)
  • Coraeta ( melsa, pulmó i cor de cerdo)
  • Costelletes de cerdo
  • Butifarra de carn o de ceba
  • Penques
Com fer-ho:
-Recorda posar els fesols arremulla el dia d'abans.
-Poses els fesols dins del perol amb aigua i esperes que arranque el bull.Passat un quart d'hora els coles i canvies l'aigua.Repeteixes el procés un  altra vegada, és el que es denomina "trencar el bull" moment molt important en l'olleta.
-Quan ja has canviat l'aigua 2 vegades, ja pots posar la carn i esperar que bullga i ho poses a foc minim i ho deixes 2 hores.
-Les penques les bulls apart uns 20 minuts aproximadament i tires l'aigua. Les incorpores a l'olla després de la carn.
-Opcionalment pots afegir un grapaet d'arrós i quan estiga bo, ja pots escudellar.

2 comentaris:

  1. Sembla lleugera però, vistos els ingredients, és contundent aquesta sopa-potage! Ideal per a fer passar el fred!! petons

    ResponElimina
  2. No és gens lleuger aquest plat.És fa a l'hivern i com a plat únic. Li falta un altre ingredient, que els meus alcoians hauran trobat a faltar....!la pilota de panís!!!!! Una massa a base de farina de panís, cansalada (bullida en l'olla), caldo de la mateixa olla i un poc de bajoca picada. Li se dona forma redoneta i a coure dins de l'olla. No recomanat per a dietes hipocalòriques......

    ResponElimina