dissabte, 23 de març del 2013

Borreta Alcoiana

Menjar típic de l'hivern alcoià que guanya protagonisme en la quaresma. És molt antic, de fet crec que tots recordem a les nostres mares i iaies fent o parlant d'aquest plat. Abans el bacallar era un producte barat i al llarg dels divendres de quaresma, que no es podía menjar carn, la " borra"  era un menjar quasi obligat. En estos moments me n'adone que no sé el significat de la paraula.......

Ingredients:
  • Lloms de bacallar desalats
  • Espinacs
  • Bajoques roges seques de pericana o nyores
  • Creïlles
  • 1 ou per persona
  • Oli d'oliva
  • Sal al gust
Com fer-ho:
-Poses aigua a bullir amb les creïlles, sols cubertes, no cal massa aigua
-Neteges els espinacs, rentes les bajoques i ho aboques al perol.
-Quan començe a bullir, poses un rall d'oli generós i ho deixes bullint.
-El bacallar, com que es fa prompte, el posarem quan la creïlla estiga quasi feta.
-Els ous son escumats, i els deixarem caure en el caldo depenent de si ens agrada més o menys cuits. I ja està, ho escudelles i a menjar......
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada