dijous, 3 de gener del 2013

pollastre farcit de poma i castanyes

És un clàssic, a ma casa, i ens agrada molt. Està fet amb pollastre CUK ( no sé exactament que significa, però suposadament és un pollastre criat amb un poc més "d'esmero", si que és veritat que el sabor és molt millor que el pollastre habitual). El farcit porta carn de cerdo i vedella capolada, poma i castanyes. La guarnició requereix un poc de verdura ( unes carxofetes, uns esparrecs a la planxa, una escalivada......) però em vaig decidir per una guarnició  "universal" que agrada a tots per igual.

Ingredients: (és millor fer-lo el dia d'abans)
  • Pollastre CUK desossat i preparat per a farcir (el compres així en la polleria i si no te'l preparen és molt sencill..........canvía de polleria)
  • 400gr de carn picada (a la teua elecció)
  • 3 pomes grans 
  • 150gr de castanyes deshidratades
  • 3 taronges
  • un xorret de conyac
  • creïlles, cebes i tomaquetes cherry per a la guarnició
Com fer-ho:
-Possar les castanyes a remulla 24h abans de fer el pollastre.Si notes que encara estàn un poc duretes ,les pots bullir amb llet una estoneta fins que estiguen tendres.
-Deixes macerar la carn picada amb una taronga i un xorret de conyac des de la nit d'abans en la nevera.
-Pelem les pomes i les tallem a trossets finets i les possem dins d'un caçet amb un poquet d'aigua fins que es quedi com una compota.
-Barregem la carn picada, la compota de poma i les castanyes. Afegim un poc de sal i ho posses en mig del pollastre.
-El tanques possant escuradents o una red per aquestos menesters.
-El posses en un recipient per al forn i afegim el suc de 2 taronges.
-Ho possem al forn durant 45 minuts, voltejant-lo de quan en quan fins que estiga cuit.
-Deixar-lo refredar i tallar-lo a rodanxes
-Preparar la greixonera de creïlles, ceba i tomaquetes cherry de forma habitual

2 comentaris:

  1. Bon dia Colometa!

    Que agradable sorpresa trobar-me al meu estimat CUK, represento a la empresa que cria i comercialitza aquest producte i estic molt content del teu comentari. És veritat, tens raó, el nostre pollastre CUK, és diferent i té una textura i sabor diferents, como características a destacar, el pollastre CUK té més dies de vida que un pollastre normal, per lo que la seva carn està més feta, també té una alimentació diferent i viu més comodament que els altres pollastres (la densidat de les granjes es menor per metre cuadrat).

    Aviat, estarem a les reds socials, tindrem perfil actius a Facebook i Twitter, per explicar-vos totes les bondats del nostre estimat CUK. Fins aviat!!

    Enhorabona pel blog!

    Robert Agudo
    Coordinador canal tradicional
    GRUPO SADA

    ResponElimina
  2. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 27000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina