dimarts, 15 d’octubre del 2013

Pa amb farina de garrofa


  És la primera vegada que faig pa i no m'ha eixit malament del tot..........Evidentment em falta molt per aprendre , però anirè poc a poc fent proves i ensenyant-me de la gent que en sap molt. Per estrenar-me he escollit un pa de garrofa ple d'aroma i un sabor peculiar que combina molt bé amb patés i formatges. Molt bo i diferent........            
                             
 
Ingredients:
  • 300gr de farina de blat
  • 50gr de farina de garrofa
  • 120gr d'aigua   
  • 5gr de sal
  • 20gr de llevat fresc
  • 30gr d'oli d'oliva
Com fer-ho:
-Tan a ma com a màquina posem els ingredients líquids i el llevat  i els barregem
-Afegim les farines i la sal i ho pastem
-Ho posem dins d'un bol untat d'oli i ho tapem amb film untat també en oli i ho posem en la nevera tota la nit 
-Al dia següent ho pastem altra vegada i ja li donem la forma del pa que vulgem.
-I ho deixem en un lloc tapadet i que leve un altra vegada (més o menys una hora)
-Passat este temps ja haurà doblat el seu tamany i ho possem al forn a 170ºC  uns 30 minuts amb un recipient xicotet amb aigua per a que no es reseque.                                                     

4 comentaris:

  1. Caram, per ser la primera vegada que fas pa trobo que t'has arriscat força, fent-lo de garrofa! I em sembla qeu t'ha sortirt molt bé, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiiiiiiii.......Estic molt contenta amb el resultat !!!!!!!!!!!!!!

      Elimina
  2. vaya una experta en utilizar harina de algarroba...buenisima pinta tiene...y muchas gracias por compartirlo.un besito y a seguir investigando.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiiiiiiiiii!!!!! Marisa, tu eres una de les que pateix les meues produccions......Gràcies !!!!!!!

      Elimina