A que li he posat un nom ben xulo? Dons és la greixonera de tota la vida, però la he "tunejat" un poc. El sabor també canvia perqué estan tots els ingredients junts i amb un toc de formatge. La pots servir sola o amb una ensalada variada. Si vols desequilibrar les calories pots acompanyar-la amb carn o peix.
Ingredients: (tots a rodanxetes finetes tallades en mandolina)
- Alberginia
- Tomaca
- Creïlla
- Ceba
- Formatge per gratinar
- Orenga
- Sal
- Oli d'oliva
-Folrem una safata de forn amb paper vegetal (xicoteta, ens interesa que quede alt ) i començem a posar una capa de ceba, sal, un rallet d'oli i un poc de formatge (sols un poquet per a que s'unisca a la capa que li posarem després).
-Ara una capa de creïlla i repetim el procés anterior.
-Una capa de alberginia i un altra de tomaca.
-Tornem a repetir el procés, al menys fins tenir 2 vegades el ingredients, acabant amb tomaca. Posem formatge més generosament i l'orenga i ho posem al forn durant 45 minuts. Després talles porcions i les emplates.
Jo vaig acabar la torre en alberginies i es van quedar massa seques per això dic que ho acabes en tomaca.
Quina pinta més bona!! ha de ser gustós, gustós, aquest plat!
ResponEliminaHa de ser molt bo, amb totes aquestes verduretes i el toc de formatge. M' emporto la recepta!
ResponEliminadoncs per a mi la greixonera eren les postres que fan els mallorquins, no ho havia sentit mai però vaja recepta sana i bona!! marta
ResponElimina