divendres, 10 de gener de 2014

Tortell de Reis



(Vaig publicar esta recepta el dia de reis, però per causes aliens a mi, la vaig borrar per error, aixi que açí està altra vegada )

Es un poc tard per publicar la recèpta del tortell de reís......però el podeu fer al llarg de l'any canviant-li el nom. Per ejemple: Tortell del día de la sogra.........Tortell de sopar d'amics........Tortell de que avui m'abelleix....Li canvieu la decoración i ja esta.

Ingredients:
-60gr de llet tèbia
-12gr de llevat fresc
-La pell d'una llima i una taronga ratllada
-20gr de suc de taronga
-50gr de mantequilla
-3 ous
-200gr de carabassa cuita
-10gr d'anís
-100gr de sucre
-650 de farina de força
-4gr de sal

Com fer-ho:
(Jo solc fer este pas d'amassar de cara a la nit i deixe la massa en un vol untat d'oli i tapat amb un film de plàstic untat també d'oli, dins de la nevera)
-Has de coure la carabassa, be al microones o al forn, i triturar-la. Reservem.
-Pulveritzem el sucre amb les pells de la llima i la taronga
-Afegim la llet tèbia amb el llevat desfet i ho barretgem.
-Afegim el suc de taronga, l'anis o mistela,la mantega a temperatura ambient, els ous, la carabassa. I ho intregrem tot sense deixar de barregar.
-Ara posem la farina i la sal. Si tens tmx o panificadora on puges amassar fes-ho durant 20 minuts. Si ho has de fer a ma ........ànim i pensa que tonificaras els teus braços i no estaràs perdent el temps.
-Quan tingues una massa llisa i elàstica, ja ho tens. Pensa que la quantitat de farina variarà depenent de, si la carabassa te molta aigua o no.
-Posau en la nevera tota la nit
-Al dia següent ho traus i ho deixes a temperatura ambient mentre poses el forn a 50ºC.
-Tornes a pastar la massa per treurer tot l'aire ( a màquina 15 minuts )
-I ja li dones la forma al tortell ( jo en vaig fer un de 600gr i altres 6 de 100gr cadascún ). Fas una bola amb la massa i la forades pel mig amb els dits i amb les mans li dones voltes i ja tens la forma rodona.
-El poses en la safata del forn folrada amb paper vegetal, pares el forn que ja estarà un poc calentet i el claves dins 1 hora o fins que doble el volum inicial.
-Passat aquest temps el decores al teu gust i uns 20 minuts al forn a 180ºC.

          Totalment diferent als que puges comprar i molt bo.

1 comentari:

  1. Bueno...bueno....buenisimoo..
    Y no engorda!!!
    Enhorabuena!! Muaaa.

    ResponElimina