dilluns, 29 d’octubre del 2012

Panellets de tots sants



Com el seu nom indica és un dolç típic de tots sants i personalment crec que es un avanç per a preparar-nos per al que ve: El Nadal. Aixi que que ja podem anar fent boca. Son fàcils de fer i el resultat es inmillorable.
Enguany ja no caldrà anar al  "Túnel" a comprar-los.( La recepta és d'un blog anomenat "M'agrada cuinar")

Ingredients:(per a unes 30 peces)
  • 250gr d'ametló blanc (sense pell)
  • 200gr de sucre  glass
  • 60gr de moniato torrat (o potser creïlla bullida)
Com fer-ho:
-Pastem tots els ingredients fins que quede una pasta fina i llisa.Emboliquem la massa en un film de plàstic i ho deixem reposar en la nevera un dia
 -Preescalfem el forn a 200ºC
-Agafem la massa i fem boletes del mateix tamany les passem per clara d'ou i els arrebossem per els pinonys (esta feina és un poc entretenguda per que has de pressionar els pinyonets amb força perque sinó no s'apeguen)
 -Coloquem els panellets en la llauna del forn i els pintem amb el rovell d'ou batut. Els posem dins del forn durant 8 minuts fins que agafin color


dissabte, 27 d’octubre del 2012

Xampinyons farcits





El xampinyó és un fong que admet moltes maneres de cuirnar-lo i de farcir-lo. En aquest cas l'he omplert de ciuxot i ceba caramelitzada.


Ingredients:

  • Xampinyons de tamany gran
  • Cuixot a taquets xicotets
  • Ceba caramelitzada
Com fer-ho:

-Li  lleves els tronquets als xampis i els guardes per a fer una truita. Els poses en un plat i els claves al microones 3 minuts a màxima potència, o fins que estiguen tovets.
-Els plenes de cuixot i damunt posses la ceba .Ho tornes a posar al micro 3 minuts més, però ara amb grill.

CEBA CARAMELITZADA
Poses una ceba en una paella amb un poquet d'oli i ho tapes deixant-ho fer a foc lent. Quan estiga transparent, poses 2 o 3 culleradetes de sucre i un rallet de vinagre de Mòdena que li donarà eixe color fosquet a la ceba. Ho remenes tot amb una cullera de fusta fins que el sucre es quede com caramel i ja està. Esta preparació combina amb moltes coses i pots guardar-ho en la nevera.

torradetes de sobrasada



És un aperitiu molt sabrós i queda molt guapet estèticament parlant. És senzill de fer i en un moment tens un entrant o una guarniciò d'exit segur.

Ingredients:
  • Llesques de pa (potser de baguette o qualsevol tipus de pa tallat a rodanxes)
  • Sobrasada 
  • Ous de guatla
Com fer-ho: 
-Untes la sobrasada en el pa.
-Fas una petita pressió en el centro del pa  i poses l'ou ahí per a que  quede centrat. ( L'ou de guatla es trenca amb la punta d'un ganivet, com si el tallares). Afiges un poc de sal damunt de l'ou.
-Poses les llesques de pa al forn, a 170ºC, el temps que tu estimes depenent de si t'agrada l'ou més cuallat o no.

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Això que és?











 És la pregunta que em fan sempre....Això que és?. Qué vos sembla a vosaltres? Son magdalenes?  Son pastissets?.......És molt més senzill que tot això. És truita de creïlles i ceba, sols que presentada d'un altra manera.El procediment de fer-la és el de sempre, però al hora de cuallar-la ( quan tenim la creïlla i la ceba fregides i ho barregem amb l'ou), ho posarem dins de motles de silicona i al forn durant 15 minuts a 180ºC.
No cal dir que la truita pot ser del que vulgues (amb carabasseta, amb espinacs, amb bajoca verda.......) i ho pots presentar amb un variat d'ensalades o maionesa, o com a guarnició.............A vosaltres també vos diran.......  Això que és?

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Bajoques farcides


Es un menjar molt típic d'Alcoi i te moltes variants, el que fa que  pugues adpatar-lo al teu gust. Es pot fer amb magre o petxuga tallat a trosets, o amb capolat de magre i vedella, o amb tonyina de sorra, o amb el que tu vulgues.

Ingredients:
En este cas les cantitats variaran depenent de les bajoques
  • 1 bajoca per comensal
  • Capolat de carn
  • Arros
  • Tomaca triturada
  • Alls secs
  • Julivert
  • Sal al gust

Com fer-ho:
-Sofregim la carn amb els alls secs triturats i el julivert
-Afegim l'arros i ho remenem durant uns minuts
-Aboquem la tomaca triturada. que cubrisca tot l'arros, posem la sal, i esperem que s'eixuge un poc.
-Tenim les bajoques preparades ( oberts per la part de dalt i netes per dins) i les omplim amb l'arros.
-Les emboliquem en paper vegetal una per una i les posem al forn preescalfat a 180ºC durant 1 hora.

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Panfigo





Es molt típic en aquestes dates, quan s'apropa la fira de tots sants de cocentaina, este producte a base de figues, i fruits secs.

Ingredients:
  • 1kg de figues seques
  • 1 culleradeta de canella
  • 200gr de ametles crues
  • 2 culleradetes de sucre de canya
  • 25dl de mistela
Com fer-ho:
-Posar les figues a remulla per rentar la farina que porten. Quan ja estiguen netes les eixuguem un poc en un drap de cuina i els tallem els rabets
-Triturar ( amb una picadora o la thermomix )  les ametles al vostre gust ( poden quedar senceres o a trossets)
-Triturar les figues de la mateixa manera
-Afegir la resta d'ingredients i barrejar-ho tot
-Folrar els recipients que vages a utilisar amb film de plàstic i abocar la mescla. Apretar amb força i claveu-ho en la nevera.
-A partir del dia següent ja pots tallar-ho com vulgues.

Coquetes de la iaia Maruja



Son les coquetes fregides, típiques d'Alcoi, sols que en ma casa tenen nom propi: el de ma mare. Les van batejar així els meus fills per qué era un dinar especial quan les feia. Ara em toca fer-les a mi i he considerat que és una bona recepta per inagurar la secció: "receptes que no s'han de perdre".


Ingredients:
  • 125dl de llet tébia
  • 50dl d'oli de girasol
  • 15gr de llevat fresc
  • 250gr de farina
Com fer-ho:
-Barrejar  la llet tébia , el llevat i l'oli
-Afegir la farina i pastar fins que no s'apegue a les mans
-Deixar la pasta reposar tapadeta fins que doble el volum
-Fer boletes i aplanar-les ben finetes
-Fregir-les en oli molt calent

Es poden menjar combinades amb el que vulgues. A nosaltres ens agrada amb formatge blanquet i fumats ( salmo, bacallar, muixama......) però la última sempre amb mel de romer.

dimecres, 17 d’octubre del 2012

Coca de poma i nous de LOLI S.B

Loli és una companya del meu lloc de treball. És  molt bona cuinera, i ens ho demostra molt sovint deixant que taste'm les seues arts culinaries. Vos puc garantir que esta coca la fa molt bona, però he de dir en honor a la veritat que la TORTÀ és la seua especialitat. Des de açi li recorde ( encara que no fa falta) que estem disposades a "catar" eixe moset delicat......

Loli et demane disculpes,  però no puc publicar la foto (no em deixa la tecnologia)
 
Ingredients:
  • 1 iogurt natural o de llima
  • 1 mesura de iogurt , d'oli de girasol
  • 2 mesures de iogurt,  de sucre
  • 3 mesures de iogurt de farina
  • 3 ous
  • 2 pomes filetejades
  • 1 sobre de llevat royal
  • 100gr d'ametló i canella
  • Nous pelades, la cantitat al gust
Com fer-ho:
-Batem els ous, el sucre, el iogurt, l'oli, l'amteló, i canella en aquest ordre. Ara aboquem la farina i el llevat (aquest barrejat amb la farina). Al final possarem la poma i les nous. Posarem una mica de sucre per damunt.
-Ho clavem al forn,  ja preescalfat, 1 hora i 15 minuts a 180ºC

Magdalenes amb crema de cacao


No son cupcakes, però no tenen res que envejar  a eixos pastelets americans tan de moda.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 175gr de sucre
  • 80dl de llet
  • 160dl d'oli de girasol
  • 210gr de farina
  • 1 paper de gasificant
  • Pessiget de sal, canella al gust, i ratlladura de llima
Com fer-ho:
(Amb thermomix): Blanquegem els ous amb el sucre( papellona 5min-37ºC-vel3). Despres 5 minuts més sense temperatura. Llevem la papellona i afegim la llet, l'oli i ho integrem tot uns minuts. Posem ara la farina, els paperets de gasificant i la llima ratllada. Ho mesclem i ARA VE EL REALMENT IMPORTANT PER A QUE IXQUEN UNES MAGDALENES COM CAL.
  • Que la massa repose en la nevera al menys 1 hora
  • Clavar les càpsules de paper dins d'altres d'alumini o silicona per a que munten
  • Que el forn estiga preescalfat ben fort (200ºC)
Les posem al forn a 170ºC uns 20 minuts (depén de cada forn) sols en foc baix no per dallt, per a facilitar el que munten.

(Manera tradicional): Posem els ous i el sucre (i la canella) en la batedora i batím fins que la massa augmente el volum.Després aboquem la llet i batem. Posem l'oli i batem. Per últim afegim la farina, els paprets de gasificant i la llima rallatda. Batem uns minuts i a la nevera.

            Quan traem la massa, després d'un hora, aboquem un poc en el motle, posem una culleradeta de nutella, i tornem a posar un poc de massa. Damunt podem posar un polsim de sucre per ferla costra daurada característica de les madalenes.
              Com sempre podeu fer variants de la recepta: posar chips de xocolate, ametla filetejada, i si sou estupendisims podeu fer un cupcake, cosa que jo encara no m'he decidit.

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Aperitiu fàcil








Com indica el títol de l'entrada és un aperitiu molt fàcil de preparar però emplatat d'una forma diferent. Consta d'una ensalada rusa, del tipus que vulgau, i uns bastonets de pa  en els que haurem enrotllat unes rodanches molt fines de cuixot. La ensalada que fet jo per a esta ocassió es fa així:

Ingredients:

  • 1 creïlla bullida
  • 1 llauna de tonyina amb oli
  • 1 ceba tendra
  • Julivert al gust
  • Maionesa al gust
Es fan tots els ingredients a trossets xicotets i es barregen amb la maionesa.
Bon profit!!!!!!!!

divendres, 12 d’octubre del 2012

Codonyat de Turballos



Bé, este codonyat és més especial que la resta,  per el simple fet qué els codonys son de Turballos.Pot pareixer un fet sese importància però este fruit està cultivat per el meu sogre. Així que fem un equip molt bò.... o no?

Ingredients:
  • 1 kl de codonys (amb pell i sense cor)
  • 500gr de sucre
  • 1/2 llima sense pell
Com fer-ho amb thermomix:
-Poses els codonys i la llima a troços dins del got i tritures fins que es queden a trossets
-Programes 15 min-100ºC-vel3
-Poses el sucre i tornes a programar 15min-100ºC-vel3
-Aboques el resultat en safates d'alumini i ja està

Coca de llima i canella (recepta base)

             


                    He anomenat esta recepta com "base" per qué a partir d'açí pots canviar els sabors com tu vulges. Aquesta és de llima i canella, però la pots fer de coco (esta variant ha estat un èxit sense precedents en el meu lloc de treball i més enllà), la pots fer de vainilla i xocolate, la pots fer de nous i panses,fins i tot de natilles......10 minuts per a preparar-la, 35 minuts de forn i ja pots gaudir d'un berenar explendit!!!!!!



Ingredients:
  • 2 ous
  • 200gr de sucre
  • canella al gust 
  • la pell d'una llima rallada
  • 2 iogurts (en aqest cas de llima) o 150dl de llet
  • 100dl d'oli de girasol
  • 200gr de farina
  • 2 paperets de gasificant
Com fer-ho
-Preescalfa el forn a 180ºC
-Bats primer els ous i després afiges el sucre, la canella i la llima rallada. Quan ja està tot ben batut poses els danones o la llet  i més tard l'oli. Després barrejes la farina i els gasificants , i ho aboques a la mescla.
-Posa-ho en un motle de silicona (que també podràs canviar al teu gust) i si no en tens, dons una llauna de tota la vida haven-li possat un paper vegetal al fons
-Clava-ho al forn 35 minuts ( el temps pot variar segons els forns, però sempre pots punxar la massa amb una broxeta i si eix eixuta , és que ja està bona)

Per a fer-la de vainilla i xocolate (de dos colors):
Els ingredients son els mateixos sols afegint una culleradeta de sucre avainllat a la mescla i quan ja ho tenim fet, separem la meitad de la barreja en un bol i li afegim xocolate valor en pols (3 cullerades soperes) i batem fins integrar-ho del tot. Tenim el motle preparat i anem possant un poc de cada mescla alternativament i este és el resultat.




Per a fer-la de natilles has de sustituir els iogurts per natilles.I per fer-la de nous i panses sols has d'afegir estos ingredients barrejats en una  polseta de farina per a qué no s'en vagen al fons. 

També pots posar chips de xocolate, o fer-li una cobertura de xocolate.
Com pots vore les alternatives son moltes i molt fàcils.

Per a fer-la de sabor coco:
  • 2 ous
  • 200gr de sucre
  • 2 iogurts de coco
  • 100dl d'oli de girasol
  • 100gr de farina
  • 100gr de coco rallat
  • 2 paperets de gasificant







dijous, 11 d’octubre del 2012

Fideuà de Xampinyons



Aquest plat l'he anomenat "fideuà anticrisi". És ben barat i encara que parega un poc trellat, és ben bò. No havia escoltat mai fer una fideuà així, encara que esta pasta admet qualsevol tipus de verdura. Va ser una amiga de la meua cunyada, en Muro (Natalia) qui em va dir la recepta. Ens va agradar tant que he anat difundint-la a la gent del meu voltant. Aquesta foto és de la amiga de la meua filla (Fátima), que han adoptat este plat com a"plato estrella" en el pis d'estudiants.

Ingredients:

  • Fideuà
  • Xampinyons
  • Ceba
  • Alls
  • Tomaca
  • Caldo de pollastre o de verdures

        Sofregim els xampinyons amb els alls a foc fort.Quan estiguen daurats, els traem de la paella i possem la ceba i la tomaca. Una vegada que aquestos ingredients estiguen  ben sofregits, aboquem la fideuà i els xampis. Ho remenem tot i posem el caldo. Esperem que s'aixuge i ja està.

Mossets de formatge de cabra i melmelada de "piquillo"


Aquest és un aperitiu molt sencill i vistós on el contrast de sabors és la caràcteristica principal. Només neçecitem:

-Rosquetes de pa
-Formatge rulo de cabra
-Melmelada de bajoques de piquillo

Quan ja tenim el mosset montat, ho clavem al forn a 170ºC uns minuts fins que el formatge es fonga un poc.


La melmelada potser del que vulgues.

Melmelada de piquillo:
  • 400gr. de bajoques de piquillo
  • 200gr de sucre
  • Suc de la llauna de les bajoques
Melmelada de carabassa:
  • 400gr de carabassa
  • 200gr de sucre
  • 20gr de mel
  • 20gr d'aigua
Melmelada de tomaca:
  • 400gr de tomaca
  • 250gr de sucre
  • Una branqueta de vainilla


Possem tots els ingrdients en una cassola, a foc lent ,durant 35 minuts aproximadament. Remenem la barreja de tant en tant, i si ho considereu podeu fer un cop de batedora per uniformar la mescla.


Si voleu fer més quantitat i possar-la en pots de vidre haureu de bullir els envasos per tal d'esterilizar-los.Una vegada eixuts, els ompliu amb la melmelada, els tapeu i els posseu cap abaix per a fer el buit. Quan estigen refredats ja podeu gaudir de les melmelades.!!!!

dimecres, 10 d’octubre del 2012

PASTÍS DE XOCOLATE



Ja estava tardant en mostrar la meua adicció al xocolate. Els que em coneixen bé, saben que la meua relació amb este producte és molt estreta......Així que ahí va una de xoco!!!!!! Molt, molt bona...però sols per als xoco-adictes.

PASTÍS DE XOCOLATA

Ingredients: 

  Per a la base:
  • 2 ous
  • 55gr. de sucre
  • 25gr. de farina
  • 25gr. de cacao Valor
  • 25dl. de llet
Per a la crema:
  • 200gr. de xocolate per a postres
  • 500dl de nata
  • 1 sobre de flam Royal 4 racions

Com fer la base:
-Preescalfar el forn a 180Cº
-Incorporem la papallona en el got de la Thermomix, i posem els ous i el sucre. Programem 3m-37Cº-Vel4. 
-Afegim la llet i barrejem 3m-Vel4
-Llevem la papallona i posem la farina i el cacao. Integrem estos ingredients uns segons a Vel. 4
-Ho posem dins d'un motle redó desmuntable i ho clavem al forn 8 minuts aproximadament
-Deixem refredar

Com fer la crema:
-Triturem el xocolate durant uns segons a Vel4-5-6-7
-Afegim la resta d'ingredients i barrejem la mescla uns segons a Vel4
-Programem 10m-100Cº-Vel4
-Posem la crema damunt de la base ja refredada. Esperem uns minuts i posem el pastis a la nevera. Millor d'un dia per a l'altre.
-Decorem al gust: sucre glass, fideus de xocolate....jo he posat ametla crocanti que dona un punt cruixent molt agradable


     Si no tenim Thermomix, la base es fa com qualsevol bescuit. Es posen primer tots el ingredients humits i al final la farina i el cacao.
      Per a la crema es trenca el xocolate a trossos i el possem en un perol juntament amb la nata i el sobre de flam. Abans que bullga s'aboca damunt de la base i la resta,  ja ho he explicat.




dimarts, 9 d’octubre del 2012

Gotets Napolitans.





Ingredients:

  • 20 galletes Napolitanes
  • 100gr de sucre
  • 3 cullerades de caramel líquid
  • 800dl de llet sencera
  • 200dl de nata 
  • Mig sobre de quallada
Per a servir:
  • Canella en pols
  • Galletes Napolitanes

Mètode tradicional:
-Triturem les galletes amb qualsevol robot de cuina.
-Barrejem les galletes triturades amb la resta dels  ingredients
-Batem tot el conjunt i ho posem al foc.
-Removem de volta en quan i quan la crema haja espessat i abans de que començe a bullir, la retirem del foc.
-Posem la crema en gotets de cristal i quan estiguen refredats els posem a la nevera.
-Servim amb un poc de canella en pols i una galleta.

Amb Thermomix:
-Posem en el got les galletes i les pulveritzem uns segons a màxima potència.
-Incorporem la resta d'ingredients.
-Programem 8m-90ºC-Vel.4.
-Posem la crema en gotets de cristal i quan estiguen refredats els posem a la nevera.
-Servim amb un poc de canella en pols i una galleta.



Espere que vos agrade aquest mosset italià ! ;)

diumenge, 7 d’octubre del 2012

Pasta fullada de poma.





Ingredients:
  • Planxa de pasta fullada
  • 2 pomes ratllades
  • 15 gr. de sucre de canya
  • Canella al gust

Encendre el forn a 180ºC.
Extendre la planxa de pasta fullada. 
Ratllar la poma i barrejar amb el sucre i la canella, per a més tard posar-ho al mig de la planxa. Amb la pasta sobrant als dos costats fer uns talls en diagonal i anar creuant alternativament per damunt del farcit fins taparla sencera.
Pinzellar amb ou batut i afegir sucre per damunt.
Posar al forn a altura mitja uns 20 min. o fins que estiga daurat. 


Bon profit ! ;)

El farcit pot variar al gust com per ejemple: cabello de ángel, nous, panses, pinyonets i qualsevol tipus de fruita. 

dimarts, 2 d’octubre del 2012

Benvinguts a l'inaguració del meu bloc


          Hola, em dic Mª José i avuí comença un camí dins d'una tecnologia que desconec plenament. Espere que no isca malament del tot. Este bloc preten convertir-se en un lloc on compartir receptes de cuina fàcils.També naix davant de la necesitat d'ordenar eixe munt de receptes que he anat recopilant.Al mateix temps és un homenatge merescut a eixa persona que m'ha  trasmès tot el que sabia i que ara no esta,  ma mare. Bé, no puc començar sense donar les gràcies a dos persones que "desinteresadament" m´han ajudat a donar este pas, tant des de la part técnica, com des de la part de pendre la determinació de fer-ho: ELS MEUS FILLS!!!! Gràcies!!!!