diumenge, 21 de febrer del 2016

BACALLAR AMB CRUIXENT DE PERICANA

                                                         Estem en la terra de la pericana. Menjar típic en temps de Nadal que no falta en cap casa. Però no cal dir que podem gaudir d'ella durant tot l'any, La protagonista és la bajoca roga seca. Ês un tipus de bajoca ,del cuerno, per la seua forma, que es cull per Setembre i s'enrrastra. Es passa un fil de palomar per el pessó i es deixa secar al aire.


                                                            L'altre protagonista és el bacallar.Per a la pericana s'utilitza un bacallar del tipus anomenat, inglés.  En aquesta ocasió els ingredients bàsics son els mateixos, però utilitzats d'un altra manera. El mèrit no és meu. La recepta me la va passar una companya del treball, Sissi, i la vaig trobar molt intaressant.
               El bacallar potser fresc o congelat en lloms i està fet al forn. Li vaig posar ceba i unes tomaquetes amb orenga.
Ingredients:
-Un llom de bacallar per persona
-4 cebes dolces
-Tomaquetes
-Orenga
-Oli
-Sal
-Bajoques de pericana






Com fer-ho:
-Posar la ceba talladeta en juliana en la base de la llanda del forn. Posar les tomaquetes tallades per la mitad , un rallet d'oli per damunt, sal, orenga i al forn. Deixeu-ho una mitga hora a 180ºC. Després afegim els lloms de bacallar i ho tornem al forn sols 8 minuts.
-Mentre haurem torrat o fregit la bajoca i la trencarem a trossets.
-Ho emplatem i posem la pericana per damunt del llom de bacallar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada